Zavod Svete Obitelji   >  Sveta misa na početku nove školske/akademske godine.

Sveta misa na početku nove školske/akademske godine.

Objavljeno 21.09.2012 u Zavod Svete Obitelji
Sveta misa na početku nove školske/akademske godine.

Škola je ponovno pokucala na naša vrata i dovela nas u Zavod Svete Obitelji. Za neke djevojke to je prvi novi korak na početku srednjoškolskog obrazovanja, a za većinu ponovni susret s prijateljima.
Uz druženje i privikavanje na novi dom, učenje je ubrzo postalo neizbježna stvarnost. Svatko je dobio svoju učionicu i udžbenike. Lijepo je što učeći zajedno, imamo prigodu steći nove spoznaje i iskustva, a prije svega otkrivati ljepotu stvorenoga. Jer, svaka nova spoznaja dovodi nas bliže Stvoritelju i istini da bez snage Duha ne možemo napredovati u spoznaji i odrastanju.
Stoga smo i na početku ove školske/akademske godine 201272013, zajedno sa svojim odgajateljicama nazočili svetoj Misi u širokobriješkom svetištu UBDM. Svetopisamska čitanja su nam pomogla da prepoznamo snagu i važnost vjere i nasljedovanja Isusa i njegova puta. A kroz homiliju smo poučeni da na to da će trud i ljubav naših odgojitelja, roditelja i staratelja uroditi plodom samo ako i mi dadnemo sve od sebe.
U molitvi vjernika, molili smo da Bog blagoslovi naš trud, odgajatelje, profesore i sve one koji sudjeluju u procesu našeg odgoja i obrazovanja. Pomolili smo se i za naše dobročinitelje da im gospodin uzvrati stostruko za njihovu dobrotu i ljubav.
Simboličnim prinosom darova, prinijeli smo Bogu svoje molitvene nakane. Tako smo kao simbol euharistijskog i obiteljskog zajedništva, prinijeli kruh. S molbom da nas vodi Božja riječ putem kojim smo krenuli, na Oltar smo prinijeli Bibliju kao izvor Mudrosti. Krunicu smo prinijeli kao simbol zajedništva s Isusom i Marijom.
Naravno, među darovima su se našli i naši udžbenici kao simbol znanja koja ćemo steći u ovoj školskoj godini. Na koncu smo prinijeli gitaru s nakanom da naš život bude poput njezinog melodičnog i nježnog zvuka – na radost i dar drugima.
Nakon svete Euharistije, pomolili smo se na grobu širokobrijeških mučenika.
Srca ispunjenog mirom vratili smo se u zavod sigurni da je Bog prihvatio naše raspjevane molitve i da će put kojim smo krenuli biti radosno svjedočenje Njegovog milosrđa i ljubavi.                                                                                                                                                                                                                  Božana Marić

-

Kategorije vijesti

Priložene fotografije

Prethodni članci

page   Uskrsna čestitka 2018.
27.03.2018 - Zavod Svete Obitelji
page   Easter letter 2018. - Benefactors
27.03.2018 - Program kumstva
page   Easter letter 2018. - Godparents
27.03.2018 - Program kumstva
page   Easter 2017
11.04.2017 - Program kumstva
page   Easter 2017
11.04.2017 - Program kumstva
page   Biblijsko-broadwayski mjuzikl „Josip i čudesne boje njegovih snova“ po prvi put u Širokom Brijegu
06.07.2016 - Događanja
page   KONCERT KLAPA "Terca na Brijegu"
12.05.2016 - Događanja u Zavodu Svete Obitelji
page   Humanitarni koncert
29.03.2016 - Program kumstva