Zavod Svete Obitelji   >  Bože, hvala Ti za sve

Bože, hvala Ti za sve

Objavljeno 16.10.2012 u Zavod Svete Obitelji
Bože, hvala Ti za sve

 
Kada biste upitali štićenice Zavoda što im najviše nedostaje nakon fra Jozinog odlaska iz Zavoda odgovor bi bio jednoglasan – fra Jozino duhovno vodstvo, Svete mise u Zavodu i zajednička molitva. Iako ga većina štićenica Zavoda nije imala priliku osobno susresti iz priča svojih starijih kolegica su saznale kolika je bila njegova uloga u njihovom duhovnom rastu, u spoznaji koliko je svatko od nas dragocjen Gospodinu i koliko nas naša Nebeska Majka ljubi.
Rasti i odgajati se u Gospinoj školi pod fra Jozinim duhovnim vodstvom bio je veliki dar i milost.

I nakon fra Jozinog odlaska iz naše sredine nismo se udaljili od Gospe i Njezine škole ljubavi. Naprotiv, unatoč svim poteškoćama nastavljamo živjeti u skladu s onim što Ona od nas traži kako bismo po Majci i s Majkom došli k Njezinom Sinu Isusu.
Naša redovita hodočašća i duhovne obnove u Međugorju pomažu nam u tome. Stoga smo i ove godine organizirali trodnevnu duhovnu obnovu za štićenice Zavoda od 28.-30.09.2012. Naši domaćini su kao i do sada bili naši dragi prijatelji i dobročinitelji NevEnka i i Patrick Latta.

Program je uključivao odlazak na Podbrdo i Križevac, posjetu Majčinom selu i zajednici Cenacolo, te susret, molitvu i klanjanje s fra Dankom i fra Slavenom. Sudjelovali smo u večernjem molitvenom programu i pomolili se na fra Slavkovom grobu.
Dan započet odlaskom na Križevac i Podbrdo ispunio nas je Božjom ljubavlju i radošću. Svatko je u svom srcu nosio svoje nakane i želje, koje smo ostavili podno Križa i kod Gospinog kipa.
Da što bolje upoznamo Međugorje i milosti koje se ovdje svakodnevno izlijevaju, imali smo predavanja i susrete sa ljudima koji su tu pronašli svoj mir.
Susreti s njima, zajednička molitva, sv. Misa i klanjanje Presvetom približili su nas Gospodinu i ljudima u zajedništvu koje se samo u Međugorju može doživjeti.


Duhovno okrijepljeni i ispunjeni Božjom milošću sretnih lica vratili smo se kući, čuvajući u srcu ono što smo doživjeli.

-

Kategorije vijesti

Priložene fotografije

Priloženi dokumenti

 strelica  avatar-001.jpg

Prethodni članci

page   Uskrsna čestitka 2018.
27.03.2018 - Zavod Svete Obitelji
page   Easter letter 2018. - Benefactors
27.03.2018 - Program kumstva
page   Easter letter 2018. - Godparents
27.03.2018 - Program kumstva
page   Easter 2017
11.04.2017 - Program kumstva
page   Easter 2017
11.04.2017 - Program kumstva
page   Biblijsko-broadwayski mjuzikl „Josip i čudesne boje njegovih snova“ po prvi put u Širokom Brijegu
06.07.2016 - Događanja
page   KONCERT KLAPA "Terca na Brijegu"
12.05.2016 - Događanja u Zavodu Svete Obitelji
page   Humanitarni koncert
29.03.2016 - Program kumstva