Događanja u Zavodu Svete Obitelji   >  Održana Božićna priredba u zavodu Svete obitelji

Održana Božićna priredba u zavodu Svete obitelji

Objavljeno 16.12.2012 u Događanja u Zavodu Svete Obitelji
Održana Božićna priredba u zavodu Svete obitelji

 
U sklopu sinoć održane Božićne priredbe u Zavodu Svete obitelji obilježeno je skromno ali dostojanstveno 20 godina rada udruge „Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne“.
Program je pjesmom otvorio zbor štićenica Zavoda Svete obitelji „Magnificat“.

Video prezentacijom i riječju kroz dvadesetogodišnji rad Udruge nazočne je provela predsjednica udruge Vesna Ćužić.
Predstavljajući svoj poziv i inicijativu za osnivanje udruge s ciljem pomoći djeci koja su u ratu ostala bez roditelja na osnivačkoj skupštini održanoj 20.12.1993. u prostorijama Franjevačkog samostana u Širokom Brijegu fra Jozo Zovko je rekao:
Želimo ući u naše ranjene obitelji, u ranjena srca naše djece i zacijeliti ih. Želimo naći kod nas i u svijetu kršćansku obitelj koja će svojom ljubavlju i prijateljstvom pomoći da se izdrži bol, da majke koje su ostale same sa svojom djecom ne posrnu u očaj i da dijete koje je ostalo bez roditelja može sutra s ponosom reći: „Moj otac je ugradio svoj život u temelje mira.“

Kroz program kumstva, duhovne obnove na otocima Jakljanu i Lopudu, program Zavoda Svete obitelji i doma „Marija Naša Nada“ udruga je pomazala rane obiteljima koje su u ratu izgubile svoje najdraže ali izišla u susret i drugim potrebnima napose djeci iz socijalno ugroženih obitelji i djeci s poteškoćama u razvoju.
Kroz 20 godina rada Udruga je u potpunosti opravdala svoj naziv – međunarodna jer su u njezin kao koordinatori, prijatelji i dobročinitelji uključile su se tisuće ljudi sa svih strana svijeta od Latinske Amerike do Novog Zelanda.

Unatoč kušnjama i poteškoćama s kojima se udruga suočava nakon premještaja fra Joze Zovke svi programi koje je on kroz Udrugu pokrenuo i dalje žive jer su njihovi dobri plodovi prepoznaju i dobročinitelji ih i dalje pomažu.

Vesna Ćužić se na zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali u radu ili pomagali rad Udruge završavajući prezentaciju riječima:
„Providnost je preko fra Joze darovala velika materijalna dobra, ne udruzi nego Širokom Brijegu i Hercegovini – ovaj veliki kompleks Zavoda Svete obitelji kojim se svi možemo ponositi; dom „Marija Naša Nada“ , ustanovu koja nam je svima na blagoslov i tisuće prijatelja na svim stranama svijeta.
Sve je to plod onog sjemena kojeg je fra Jozo posijao prije dvadeset godina pretačući svoju želju pomoći najmanjima i najpotrebnijima u ovu udrugu. To sjeme je izraslo u veliko stablo. Na nama je njegovati ga i čuvati da nastavi rađati dobrim plodovima vođeno snagom Duha Svetoga i zagovorom Kraljice Mira, a na dobrobit svakoga čovjeka i na slavu Božju.“

Tijekom video prezentacije štićenice Zavoda Svete obitelji su čitale pisma i svjedočanstva djece, majki, kumova i štićenica Zavoda.
Nakon video prezentacije slijedio je glazbeni program u kojem su nastupile ženska klapa „Diva“ , ženska vokalna skupina „Tibia“ , muška klapa „Dobrkovići“ i na koncu zbor FRAME Široki Brijeg.

-

Kategorije vijesti

Priložene fotografije

Prethodni članci

page   Uskrsna čestitka 2018.
27.03.2018 - Zavod Svete Obitelji
page   Easter letter 2018. - Benefactors
27.03.2018 - Program kumstva
page   Easter letter 2018. - Godparents
27.03.2018 - Program kumstva
page   Easter 2017
11.04.2017 - Program kumstva
page   Easter 2017
11.04.2017 - Program kumstva
page   Biblijsko-broadwayski mjuzikl „Josip i čudesne boje njegovih snova“ po prvi put u Širokom Brijegu
06.07.2016 - Događanja
page   KONCERT KLAPA "Terca na Brijegu"
12.05.2016 - Događanja u Zavodu Svete Obitelji
page   Humanitarni koncert
29.03.2016 - Program kumstva