Događanja u Zavodu Svete Obitelji   >  Proslava blagdana svetog Josipa

Proslava blagdana svetog Josipa

Objavljeno 18.03.2013 u Događanja u Zavodu Svete Obitelji
Proslava blagdana svetog Josipa

 U kripti Zavoda svete Obitelji na Širokom Brijegu u nedjelju, 17. ožujka 2013., prigodnim programom obilježen je dan zavoda Svete obitelji i blagdan svetog Josipa zaštitnika te odgojno obrazovne ustanove.

Na početku programa nazočnim prijateljima i gostima, obratila se predsjednica Međunarodnog kumstva djetetu Herceg - Bosne, gospođa Vesna Ćužić:
„Kada je ovaj Zavod nazvan Zavodom Svete obitelji bilo je tako logično uzeti sv. Josipa za njegovog zaštitnika a Svetu Obitelj, čija je on glava, uzeti za primjer koji želimo slijediti. Život u Zavodu Svete obitelji je organiziran po uzoru na život Svete obitelji. On svojim načinom rad i programima promiče i slijedi sve ono o čime je obilovala kuća Svete obitelji: molitvu, marljivost, umjerenost, poniznost i poštivanje Božjih i ljudskih zakona.
Svojim programom i organizacijom rada i života, zahtjevima koje smo pred štićenice postavili želimo za naše štićenice stvoriti upravo takvu čistu atmosferu u kojoj mogu duhovno i intelektualno rasti kao nježne mladice budućih svetih obitelji, obitelji koje će dati svoj doprinos opstanku vjere, kulture i tradicije Hrvata u svim krajevima Bosne i Hercegovine.
Vrijeme u kojem živimo je vrijeme duhovne i ekonomske krize. Ni Zavod ni njegovi program nisu od nje pošteđeni. Gotovo svakodnevno se suočavamo s pitanjem kako dalje? Nastojimo da nas to ne pokoleba i da ne utječe na naš rad i život.
Duh Sveti je vodio i nadahnuo fra Jozu Zovku osnovati Zavod Svete obitelji, a Providnost je pratila njegovu gradnju i djelovanje. Unatoč svim poteškoćama i kušnjama s kojima smo suočeni posljednjih godina ne prestajemo vjerovati u snagu Božje Providnost. “


U svome izlaganju istaknula je kako je proslava blagdana svetog Josipa ujedno i Dan Zavoda i prigoda da štićenice Zavoda za svoje prijatelje, profesore i odgajatelje prikažu jedan dio programa kojeg pripremaju u glazbenoj i dramskoj sekciji.
U glazbeno-scenskom prikazu "Poslanje ljubavi" za koji tekst potpisuje Sanijela Matković prikazana je zauzetost svetog Josipa i ljubav prema Isusu i Mariji, te Isusova ljubav uprizorena u sceni Getsemanija, kojom smo spašeni.

U predstavi su nastupile štićenice Zavoda: Marija Paurević, Ivana Lozić, Stjepana Blažević, Dajana Bradić i Ana Jurčević, njihovi prijatelji iz Amaterskog kazališta "Didak" - Ivan Kraljević i Mario Ćeškić, te članovi širokobriješke FRAME.Glazbeni dio igrokaz i uvodne i završnu pjesmu u čast sv. Josipa otpjevao je zbor štićenica Zavoda „Magnificat“ pod vodstvo Karle Soldo.

A na sami blagdan sv. Josipa 19.03. zajedničkom molitvom svi djelatnici i štićenice Zavoda će se pomoliti za svoga utemeljitelja fra Jozu Zovku, sve prijatelje i dobročinitelje i za Božji blagoslov u daljnjem životu i radu po zagovor naše nebeske majke Kraljice Mira, i pod očinskom zaštitom Svetoga Josipa.

-

Kategorije vijesti

Priložene fotografije

Prethodni članci

page   Our Lady's Message, February 25th 2019
13.03.2019 - Molitveno Pobratimstvo
page   Gospina poruka 25. veljače 2019.
04.03.2019 - Program kumstva
page   Gospina poruka, siječanj 2019.
12.02.2019 - Molitveno Pobratimstvo
page   MOLITVENI SABOR 2019 ŠIROKI BRIJEG I MEĐUGORJE
06.02.2019 - Molitveno Pobratimstvo
page   Gospina poruka, siječanj 2019.
05.02.2019 - Program kumstva
page   Our Lady's Message, December 25th
30.01.2019 - Molitveno Pobratimstvo
page   Gospina poruka, prosinac 2018.
30.01.2019 - Molitveno Pobratimstvo
page   Božićna čestitka kumovima 2018.
07.12.2018 - Program kumstva