Susreti kumova i djece   >  Susreti s kumovima iz USA, Njemačka i Australije

Susreti s kumovima iz USA, Njemačka i Australije

Objavljeno 20.05.2010 u Susreti kumova i djece
Susreti s kumovima iz USA, Njemačka i Australije

U godišnjem programu rada udruge „Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne“ već niz godina neizostavni su i susreti kumova.
To su jedinstvene prigode za međusobna viđenja kumčadi i njihovih dobročinitelja. Mnogi od njih kontaktiraju pismima i prigodnim čestitkama, a poneki su tijekom godine razvili blizak odnos prijateljstva i povjerenja te se uzajamno i posjećuju. Ipak većina dobročinitelja tek u ovako organiziranim susretima ima mogućnost sresti osobe kojima redovito pomažu. Isto tako, za kumčad su ovi susreti prilika da iskažu zahvalnost za nesebičnost svojih kumova.

U kolovozu su nas pohodili kumovi iz Njemačke, a u listopadu kumovi iz USA i Australije.
Svi susreti su bili organizirani u Zavodu Svete obitelji, gdje se dan provodi u zajedničkoj molitvi, slavljenju Svete mise i druženju uz objed u blagovaonici Zavoda.

Kumove iz Njemačke već tradicionalno dovodi koordinatorica programa kumstva za Njemačku Radegund Jung. Ove je godine dovela kumove osamnaestero djece iz Mostara, Ljubuškog, Uzdola, Novog Travnika, Čapljine, Kreševa, Jajca , Prozora – Rame i Gruda.
Na susret s djecom koja imaju kumstva u USA koordinatorica programa kumstva Nives Jelich i njezin suprug Frank doveli su 4. listopada 2008. kumove jedanaestoro djece. Oni su sa suzama u očima svjedočili kolika je to milost i radost služiti Gospodinu u najmanjima. Ovom susretu su nazočili i Gail i Jack Boos, koji kroz udrugu Sveta Klara pomoćnica siromašnih pomažu centar „Marija Naša Nada“ i djecu s poteškoćama u razvoju.

Susret s kumovima iz Australije održan je 11. listopada 2008. Koordinatorice programa kumstva za Australiju Dennise Fowler i Elizabeth Fitzgerald su predvodile skupinu od 26 kumova, koji su predstavljali svoje molitvene skupine koje pomažu 30-oro djece.
Bilo je zanimljivo vidjeti ponovno negdašnje dječake i djevojčice, koji su danas mladići i djevojke, srednjoškolci i studenti. I bilo je pravo zadovoljstvo osjetiti i dijeliti ponos kumova što su svojim molitvama, ljubavlju i financijskom potporom pomogli njima i njihovim obiteljima i sudjelovali u njihovom odrastanju. U ime svih roditelja Udruzi i kumovima se zahvalila Gordana Žilić. Njezin sin Stanislav, koji je od 1995. uključen u program kumstva, danas je odličan učenik, maturant Gimnazije u Konjicu.
„Zahvaljujem se fra Jozi, kumovima, svim djelatnicima Udruge na ljubavi i podršci koju smo od vas imali sve ove godine. Moj sin je odrastao uz Udrugu, uz Jakljan, uz vaša pisma i vaše molitve, i znam da bez vaše pomoći ne bismo ni ja ni on uspjeli.“

-

Kategorije vijesti

Prethodni članci

page   Our Lady's Message, February 25th 2019
13.03.2019 - Molitveno Pobratimstvo
page   Gospina poruka 25. veljače 2019.
04.03.2019 - Program kumstva
page   Gospina poruka, siječanj 2019.
12.02.2019 - Molitveno Pobratimstvo
page   MOLITVENI SABOR 2019 ŠIROKI BRIJEG I MEĐUGORJE
06.02.2019 - Molitveno Pobratimstvo
page   Gospina poruka, siječanj 2019.
05.02.2019 - Program kumstva
page   Our Lady's Message, December 25th
30.01.2019 - Molitveno Pobratimstvo
page   Gospina poruka, prosinac 2018.
30.01.2019 - Molitveno Pobratimstvo
page   Božićna čestitka kumovima 2018.
07.12.2018 - Program kumstva