kumstvo.ba   >   O nama

Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne

Udruga „Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne“ je udruga građana osnovana na inicijativu fra Joze Zovke u prosincu 1992. u Širokom Brijegu. Udruga je osnovana u jeku ratnih stradanja u Bosni i Hercegovini s ciljem pružanja materijalne i duhovne potpore djeci koja su u ratu izgubila jednog ili oba roditelja. Sa željom pomoći i drugoj djeci i njihovim obiteljima potrebnim kršćanskog milosrđa u programe Udruge su uključena i djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju, te djeca iz mnogočlanih socijalno ugroženih obitelji.

Udruga je upisana u Registar udruga Federalnog ministarstva pravosuđa Federacije Bosne i Hercegovine 1998.
U Republici Hrvatskoj je Predstavništvo udruge „Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne“ registrirano pri Središnjem državnom uredu za upravu, sa sjedištem na otoku Badiji.

Osnovni moto i vodilja svih aktivnosti Udruge su Isusove riječi:“Što god učinite jednome od ovih najmanjih, meni ste učinili.“ Mt.25,45

Utemeljitelj udruge fra Jozo Zovko je od samoga početka njezinoga rada isticao potrebu duhovne pomoći obiteljima obilježenim križem bolesti, gubitkom roditelja i siromaštvom. S tim ciljem organizirani su molitveni susreti kumova i njihove kumčadi u Međugorju i na Širokom Brijegu, te programi duhovne obnove na otocima Lopudu i Jakljanu. Mnogobrojni članovi Udruge su uključeni i u Molitveno pobratimstvo „Pohođenje“, molitvenu zajednicu koju je također utemeljio i kao duhovnik vodio fra Jozo Zovko.

U programe Udruge je do sada bilo uključeno preko 5 000 djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Udruga danas djeluje kroz sljedeće programe

- program kumstva;
- program Zavoda Svete obitelji;
- program Doma Marija Naša Nada.

Kumovi djece uključene u program kumstva, kao i dobročinitelji koji svojom ljubavlju omogućavaju rad Udruge su uglavnom međugorski hodočasnici i štovatelji Kraljice Mira iz cijeloga svijeta.

Pod majčinskim okriljem Kraljice Mira svojim je radom i programima udruga „Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne“ postala jedna velika obitelj u kojoj su mirom i blagoslovom podjednako ispunjena srca svih njezinih članova, i onih koji primaju i onih koji daruju.

Programi udruge

Posljednje vijesti

page   Uskrsna čestitka 2018.
27.03.2018 - Zavod Svete Obitelji
page   Biblijsko-broadwayski mjuzikl „Josip i čudesne boje njegovih snova“ po prvi put u Širokom Brijegu
06.07.2016 - Događanja
page   KONCERT KLAPA "Terca na Brijegu"
12.05.2016 - Događanja u Zavodu Svete Obitelji
page   Humanitarni koncert
29.03.2016 - Program kumstva
page   Humanitarni koncert
29.03.2016 - Događanja u Zavodu Svete Obitelji
page   Humanitarni koncert
23.10.2015 - Događanja u Zavodu Svete Obitelji
page   POMOZIMO NAJMANJIMA-NAŠOJ DJECI
20.08.2015 - Program kumstva
page   Božić u Zavodu Svete obitelji
16.12.2013 - Zavod Svete Obitelji